B2B strategie ontwikkelen of optimaliseren?

Als B2B organisatie wilt u uw marktpositie versterken. Door productontwikkeling, innovatie, branding of een superieure customer experience. Mogelijk ziet u ook kansen buiten Nederland? Welke groeistrategie u ook volgt, uw commerciële succes staat of valt met het nemen van de juiste beslissingen.
 

Kantar TNS helpt u om gefundeerd de juiste keuzes te maken. Wij hebben jarenlange ervaring met het adviseren van grote B2B bedrijven in elke mogelijke branche. Daarbij bieden wij maatwerk. Wij beschikken als enige bureau in Nederland over een dedicated B2B Panel. Als onderdeel van het wereldwijde Kantar TNS voeren wij ook internationale B2B-projecten uit.

Actuele Insights: Klantcontact in B2B

Over customer centricity in B2B is relatief weinig bekend. Zeker als het gaat om de Nederlandse markt. Daarom voert Kantar TNS in samenwerking met SpotONvision jaarlijks een benchmarkstudie uit.

Dit jaar was het thema: klantfeedback, klantbeleving en customer engagement. Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk?

Enkele opvallende resultaten uit ons onderzoek: een vast klantteam is een goed alternatief voor één contactpersoon. En live chat heeft als contactkanaal de voorkeur boven social media. De highlights van dit B2B-onderzoek kunt u gratis downloaden. Deelrapporten van dit onderzoek voor verschillende branches zijn apart te bestellen.

Ook een scherpe B2B strategie ontwikkelen?

Neem vandaag nog contact op met Ronald Lenselink of leg uw vraag direct voor via ons contactformulier

Ronald_Lenselink
Ronald Lenselink

Client Service Director
m 06 226 92 293
e Ronald.Lenselink@tns-nipo.com