B2B

  De laatste jaren wordt ook in b2b de roep om persoonlijke aandacht sterker en sterker. Drie b2b trends voor 2017 moeten een persoonlijk nieuwjaar meer dan mogelijk maken: Lead Generation, Marketing Automation en Multi-/Omnichannel Content Marketing.

  In landen waar ananas groeit, is het de gewoonte dat je ananas aanbiedt aan je gasten, omdat het zowel goed is voor de dorst als voor de lekkere trek. Een complete treatment. Wat mij betreft is het de hoogste tijd dat Nederlandse bedrijven hun klanten een soortgelijk ananas-geniet-moment gaan aanbieden.​

  Feedback vragen betekent het lef hebben je als bedrijf kwetsbaar op te stellen. Professionals zijn best bereid om feedback te geven, mits daar ook echt wat mee wordt gedaan. Maar daar wringt soms de schoen. Te vaak wordt er in B2B weinig tot niks gedaan met de verzamelde feedback.
   

  Elkaar fysiek ontmoeten geldt nog steeds als het meest favoriete zakelijke contactkanaal. Op zich geen spectaculair nieuws. Wél opvallend is dat de klant het prima vindt om af te spreken bij de leverancier. Sterker nog, in ons onderzoek Klantcontact in B2B 2016 zien we dat de klant zelfs liever bij de leverancier afspreekt.  Ook in B2B is live chat enorm in opkomst. Een heel verrassend resultaat uit ons onderzoek Klantcontact in B2B dat TNS NIPO samen met spotONvision uitvoerde. We namen in dat onderzoek de potentie van live chat in het zakelijk segment mee en vroegen bedrijven contactkanalen te ranken naar voorkeur. Via welk contactkanaal communiceren bedrijven het liefst met hun leveranciers?

  Ieder jaar voeren wij van TNS NIPO samen met SpotONvision een benchmarkstudie uit naar een relevant B2B-thema. Dit jaar was het thema klantfeedback, klantbeleving en customer engagement. We vroegen bedrijven uitgebreid naar het contact met hun zakelijke leveranciers. ‘Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk? We benchmarkten het klantcontact tussen de verschillende branches. Én we hielden de professionals een spiegel voor. Wat doe je met de feedback van je klanten? In totaal namen we zo maar liefst 661 klantrelaties onder de loep.’ 

  De resultaten maakten we voor het eerst bekend op 17 maart op het B2B Marketing Forum. Dat is natuurlijk de perfecte setting daarvoor met zoveel B2B marketeers bij elkaar! Daarom stond Linda Cornelissen voor de vierde keer op het forum.
  De resultaten van het onderzoek kunt u nu gratis downloaden!


  Een vast klantteam is een goed alternatief voor één contactpersoon. Dat is een van de opmerkelijke resultaten uit ons onderzoek Klantcontact in B2B 2016.  Ieder jaar voeren wij van TNS Nipo samen met SpotONvision een benchmarkstudie uit naar een relevant b2b-thema. Dit jaar was het thema klantfeedback, klantbeleving en customer engagement.

  We vroegen bedrijven uitgebreid naar het contact met hun zakelijke leveranciers. ‘Hoe houd je met minder fysieke contactmomenten het klantcontact toch persoonlijk? We benchmarkten het klantcontact tussen de verschillende branches. Én we hielden de professionals een spiegel voor. Wat doe je met de feedback van je klanten? In totaal namen we zo maar liefst 661 klantrelaties onder de loep.’

  Het is een mooie traditie geworden om de resultaten van onze studie voor het eerst bekend te maken op 17 maart op het B2B Marketing Forum. Dat is natuurlijk de perfecte setting daarvoor met zoveel b2b marketeers bij elkaar! Daarom stond Linda Cornelissen voor de vierde keer op het forum. 


  Ze bestaan nog hoor, old school business-to-business organisaties waar de snelle jongens van sales de meeste aandacht krijgen, terwijl de collega’s van account en marketing op het tweede plan komen. Maar de panelen zijn aan het schuiven. 

  Benieuwd hoe B2B-klanten hun leveranciers ervaren? Nieuwsgierig welke branches koplopers zijn als het gaat om positieve B2B-klantrelaties en welke branches hekkensluiters? Tijdens het B2B Marketing Forum op 17 maart worden de resultaten van het onderzoek van TNS NIPO en spotONvision naar B2B klantervaringen gepresenteerd. Hier alvast een sneak preview van de uitkomsten.

  Het is voor een organisatie van vitaal belang dat de veiligheid van bedrijfskritische applicaties gewaarborgd is. De continuïteit van de organisatie komt immers in gevaar wanneer deze applicaties uit mochten vallen. Maar hoe hebben organisaties momenteel de veiligheid van deze applicaties geregeld? Wat zijn de trends op dit gebied?

  Twintig jaar geleden bestond de online wereld nog niet en had niemand van het 'offline' in de huidige context gehoord. Inmiddels besteden we steeds meer van onze tijd online. De invloed die ons online gedrag heeft op ons offline leven wordt met de dag groter en het is moeilijk te voorspellen hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Twintig jaar geleden bestond de online wereld nog niet en had niemand van het 'offline' in de huidige context gehoord. Inmiddels besteden we steeds meer van onze tijd online. De invloed die ons online gedrag heeft op ons offline leven wordt met de dag groter en het is moeilijk te voorspellen hoe dit zich verder zal ontwikkelen.

  Tijdens het B2B Marketing Forum op 13 maart presenteerde Linda Cornelissen, B2B Consultant Business & Finance bij TNS NIPO, haar onderzoek: Business Buyer Insights XL. Een onderzoek over koopbeslissingen in de B2B, met de focus op grote contracten bij grote B2B-bedrijven. Het onderzoek lijkt drie hardnekkige mythes over de zakelijke inkoper te ontkrachten.


  Het artikel 'Hoe beslist een Business Buyer? verscheen in het aprilnummer van het tijdschrift SalesManagement


  Heb je net de algemene bedrijfsinformatie en productportfolio op je website op orde? Mooi, maar je kunt beter de LinkedIn profielen van je client-facing medewerkers updaten. En hen laten waarmaken wat Sales belooft. 

  "Content is King" - wie durft dit sleetse motto nog openlijk aan te hangen? Slechts een enkeling denk ik, sinds de debunking ervan is losgebarsten. Je kon erop wachten dat dit zou gebeuren: contentgoeroes hadden het er zelf naar gemaakt. Het kon écht niet langer. Want wie meent nou serieus dat iedere business moet veranderen in een uitgever? Of dat we ons alleen nog bezig horen te houden met het tellen van stories?

  Een verslag van de tweede Data Donderdag.

  Data Donderdag is een initiatief van Rutger Wetzels (Anchormen), Mark van Rijmenam (BigData-Startups) en Rob Dielemans (GoDataDriven). Het groeit volgens plan uit tot een tweemaandelijkse meetup over Big Data waarbij het nadrukkelijk gaat om hele concrete toepassingen. De organisatie wijst er met klem op dat het niet om technische verhandelingen gaat. De gemiddelde data scientist zal er dus niet zo goed aan zijn trekken komen. Managers, marketeers en business owners des te meer en dat bleek opnieuw op deze donderdag met sprekers van TNO en ING, plus een pitch van Science Rockstars.