Job van den Berg

Kenniscentrum

Job van den Berg op Twitter

Job_vanden_Berg Sneller & directer inzicht met nieuwe technieken toegepast in marktonderzoek? @Job_vanden_Berg deelt 't #techlive17… https://t.co/Nof3O1RsU0 - ongeveer 17 uur geleden
Job_vanden_Berg Op 30 mei spreekt @Job_vanden_Berg op #techlive17 over #proximity #IoT technieken in marktonderzoek. ben jij erbij?… https://t.co/bPs8RkLeEH - 5 dagen geleden
Job_vanden_Berg Morgen spreekt @Job_vanden_Berg over hoe meten in het moment klantinzicht kan vergroten #nimab2b @NIMAtweets… https://t.co/tZnIFTP7O0 - 6 dagen geleden
Client and Innovation Director

Adviespartner bij het ontwikkelen en opzetten van datacollectieprojecten voor B2B-klanten en wetenschap. Expertises: marketing, stemgedrag, burgerparticipatie en methoden van onderzoek.

Telefoon: 06 203 86 255
 
 

Seminars en events

Tech Live! is hét nieuwe event van Emerce over de nieuwste technologie en succesvolle toepassingen ervan in business en marketing. Job staat on stage om je een deep dive te geven in verschillende proximity en IoT technieken.Op 2 februari 2017 presenteerde Job samen met Gerard van Kesteren van CROW op het MIE 2017 de case 'Find the moments that matter most'. Een drukke bus als het regent. Zulke ‘moments’ beïnvloeden de Customer Experience. Provincie Utrecht, CROW en Kantar TNS gebruiken location-based technieken om reizigers op het juiste moment te ondervragen.

Job was genomineerd voor een MOAward in de categorie Bureauonderzoeker van het Jaar 2016

De MOAwards worden uitgereikt aan onderzoekers en onderzoekbureaus, die zich in het afgelopen jaar op één of andere wijze in positieve zin hebben onderscheiden op het gebied van marktonderzoek en marketing intelligence.


Job is onlangs geïnterviewd over het effect van pop-up stores. Wat zijn mening is komt u via dit filmpje te weten. Op 00.50 komt Job aan het woord. Lees ook zijn interview op nu.nl of luister zijn interview op Radio 1 terug.
 De laatste jaren neemt WhatsApp een steeds centralere plek in binnen de klantcontactstrategie van organisaties. Kantar TNS deed uitgebreid onderzoek naar de waardering van WhatsApp onder consumenten in Nederland. Die bevindingen bundelde Job met de resultaten van het wereldwijde TNS Connected Life-onderzoek naar online consumentengedrag. Daaruit destilleerde hij lessen voor het ontwikkelen van een WhatsApp-strategie voor tevreden consumenten.


Bekijk hier de presentatie van Job tijdens de Frankwatching event.


Job was op 28 september te beluisteren op BNR radio vanwege zijn artikel in de CLOU artikel over WhatsApp als webcare-tool voor bedrijven. Het fragment kan je hier beluisteren.

Job deelt zijn bevindingen regelmatig via vakbladen en online platforms.
Niet iedereen is toe aan de 'participatiesamenleving' - Eigen beheer
Overheidsprofessionals: aanbestedingen fnuiken innovatie - PM Select
Het vertrouwde nest: gedragsmodellen onderschatten de macht der gewoonte - ClouToday
WhatsApp haalt jongeren over tot deelname online onderzoek - ClouToday
Whatsapp- voor de mondige stedeling - ClouToday


Actuele blogs & artikelen

WhatsApp-contact met bedrijven
Shifts in voting behaviour
Digitaal klantcontact? Zo gaat klant overstag
Volledig digitaal contact wel geaccepteerd bij prijsverlaging
WhatsApp voor klantcontact: zit de consument daar op te wachten?