Connected Life: de onmisbare basis voor uw online strategie.

Connected Life is een wereldwijde studie over het digitale gedrag van 60.500 internetgebruikers in 50 landen. Kantar TNS heeft onderzocht hoe technologie het leven van de consument over de hele wereld verandert. De resultaten geven u een totaalbegrip van de wijze waarop consumenten online verbonden zijn. In de studie wordt ingezoomd op het consumentengedrag in de verschillende fasen van de customer journey.

 

                              

Connected Life is dit jaar voor de vierde keer uitgevoerd. Met de data die we de afgelopen jaren hebben verzameld kunnen we nu ook digitale trends signaleren: zoals Always on, Any screen will do, convert a sale anywhere, anytime. Bekijk alle acht trends op onze infographic Connected Marketing

Uw doelgroep

Een goed begrip van uw doelgroep is de start van een succesvolle (online) marketingcampagne. Met Connected Life krijgt u een goed beeld van het digitale gedrag van uw doelgroep. U kunt segmenteren op 12 socio-demo variabelen, zoals leeftijd, regio, inkomen, huishouden, opleiding en 58 productcategorieĆ«n, o.a. Food and Drink, Financial Services, Personal Care, Technology etc. Kantar TNS heeft een demo ontwikkeld om u een indruk te geven van de reikwijdte van de studie. Probeer nu de Connected Life-tool zelf uit. 

Customer Journey

Connected Life biedt u handvatten om heel gericht uw online marketing strategie op te zetten of te optimaliseren. De studie geeft inzicht in het digitale gedrag in de zes verschillende fasen van de customer journey: Mediatoegang, Lezen en Kijken, Engage en Share, Orientatie, Kopen en Gebruiken

Klantvragen die we kunnen beantwoorden zijn bijvoorbeeld: Hoe snel verandert het mediagedrag van mijn doelgroep? Welke barrieres zijn er voor online aankopen in mijn categorie? Hoe activeer ik de online shopper? 


Heeft u interesse in een tailormade rapportage van Connected Life? 

Het Connected Life rapport van 2016 komt is nu beschikbaar. Kijk op onze campagne-pagina voor meer informatie.